Help mee aan de redding van Voetbalvereniging Baronie!

Vriend en vijand zal het er mee eens zijn dat deze mooie voetbalvereniging niet weg te denken is uit Breda. Onze toekomst is momenteel helaas erg onzeker door een jarenlang bestuurlijk vacuüm en een tekort aan vrijwilligers. Uw steun is keihard nodig om de huidige clubleiding te helpen met de wederopbouw.

We kunnen het hier hebben over de rijke sportieve historie van Baronie. Over de jaren 1955-1971 van betaald voetbal in de toenmalige Tweede Divisie, de statige tribune aan het hoofdveld van Sportpark de Blauwe Kei herinnert nog aan die nostalgische periode. Over 1997 en 2001, toen Baronie Algeheel Amateurkampioen van Nederland werd. Of over de topprestaties dit seizoen van het eerste team in de Hoofdklasse B.

Maar voetbalvereniging Baronie is zoveel meer dan alleen die prestaties van toen en nu. Gelegen midden in een woonwijk, staat Baronie ook letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. Baronie is allang geen club meer van status of van sigaren rokende bestuursleden, maar inmiddels een 1500 leden tellende, multiculturele vereniging waar vrouwen en mannen, meisjes en jongens, van alle leeftijden wekelijks met veel plezier hun favoriete sport beoefenen, ieder op hun eigen niveau. Okay, Baronie wordt nog altijd wel gezien als een zogenaamde ´nette´ club, maar daar zijn we natuurlijk ook erg trots op.

Al met al is Baronie eigenlijk niet weg te denken uit de stad Breda. Vriend en vijand zal het daar mee eens zijn. En toch is onze toekomst momenteel onzeker. We gaan met de billen bloot wanneer we zeggen dat een jarenlang bestuursvacuüm en het daardoor niet voldoende kunnen voeren van een adequaat beleid geleid heeft tot de huidige financieel penibele situatie. Daarnaast heeft ook een tekort aan vrijwilligers en gebrek aan betrokkenheid van onze eigen leden ons geen goed gedaan. De huidige clubleiding, samen met vele andere welwillende mensen, doet er momenteel alles aan het tij ten goede te keren. Maar daarvoor hebben we ook uw steun heel hard nodig.

Je kunt zelf bepalen welk bedrag je doneert. Of je nu EUR 5 of EUR 500 wil geven, alles is mogelijk en meer dan welkom!

Doneer

Reacties zijn gesloten.