Regioderby tussen titelkandidaten belooft veel spanning

Wie aan het begin van het seizoen zou hebben gezegd, dat Baronie halverwege de competitie koploper zou zijn in de Hoofdklasse B, zou mogelijk niet helemaal serieus zijn genomen. Dat Baronie er toch staat is daarom ook enigszins verrassend. Het had meer voor de hand gelegen, dat tegenstander Halsteren in die positie zou verkeren, temeer omdat de ploeg van de volgend seizoen naar Goes vertrekkende trainer Ruud Pennings, duidelijke titelaspiraties heeft uitgesproken. De West Brabanders hebben daar met het aantrekken van ex-profs als Braber en onlangs nog Idabdelhay ook naar gehandeld. Ondanks dat ene puntje voorsprong dat Baronie heeft is Halsteren dan ook favoriet. Halsteren moet, terwijl Baronie die druk niet kent en eigenlijk alleen maar geniet van de huidige koppositie.

In Halsteren ging Baronie nog tenonder aan de fysieke kracht van de tegenstander waarmee het duidelijk werd afgetroefd. Die situatie wil Baronietrainer Jurriaan van Poelje zondag dan ook voorkomen. Zijn jonge ploeg oogt gretig en is erop gebrand om zo lang mogelijk van die koppositie te blijven genieten. Nu zijn spelers zich steeds meer gaan realiseren, dat zij iedere tegenstander in de competitie kunnen verslaan, winnen zij steeds meer aan zelfbewustzijn en vertrouwen. Met dat gegeven en een geheel fitte selectie ziet Van Poelje de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. Halsteren wordt voor de groenwitten dan ook een goed meetmoment.
Omdat zondag met Groene Ster -Gemert nog een topper (nummer 4 tegen nummer 3) op het programma staat kan Baronie bij winst hele goede zaken doen. De Baroniespelers doen daarom een beroep op alle leden en vooral de jeugdspelers om de ploeg zondag bij deze topwedstrijd luid te ondersteunen en hen naar grote hoogte te schreeuwen. Het zou voor de supporters zomaar een onvergetelijke middag kunnen worden.

De wedstrijd op Sportpark Blauwe Kei staat onder leiding van Dhr. A. Midden die wordt geassisteerd door de heren. L. Mentink en F. Winter. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.