Niells Bosch, Hoofd Jeugdopleidingen

Niells Bosch is Hoofd Jeugdopleidingen bij Baronie. Maar wat houdt dat in? En wat zijn de ambities voor de Jeugd? Tijd om nader kennis te maken.

Wat doet een hoofd Jeugdopleidingen precies?
Een Hoofd Jeugdopleiding houdt toezicht op het technische gedeelte van de jeugdopleiding. Dit betekent de ontwikkeling van spelers volgen, de werkwijze van trainers volgen en kijken of er binnen de normen en waarden van Baronie gewerkt wordt om een ieder een fijn gevoel over te laten houden aan het leukste spelletje dat je je kunt bedenken….
Er is met regelmaat contact met de onderbouwcoördinator en jeugdtrainer Wilco om op deze manier zo goed mogelijk zicht te hebben en houden wat er allemaal speelt.

Wat is de ambitie van Baronie voor wat betreft de Jeugd?
De ambitie is om iedereen met heel veel plezier te laten voetballen op een niveau dat bij het individu past. Bij de prestatieve teams hebben wij de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen (landelijke divisies, met als ondergrens derde divisie landelijk) om spelers op te leiden voor het eerste team. Baronie heeft het streven om 75 % van het eerste elftal uit eigen jeugd te laten bestaan.

Hoe kijk je tegen de overgang van onderbouw naar bovenbouw aan?
Hier wordt veel aandacht aan besteed. Spelers worden al in een vroegtijdig stadium bewust gemaakt van de overgang. Het is zaak dat spelers hierin goed begeleid worden. Daarnaast is het zo dat als een speler toe is aan een stap hogerop kan, men hiervoor de kans moet bieden om het individu optimaal te ontwikkelen.

Wat doen jullie aan de begeleiding van de jeugdtrainers/teamleiders/coaches?
Periodiek trainersoverleg is hier een wezenlijk onderdeel van. Hierbinnen kunnen trainers aangeven wat men nodig heeft om optimaal te presteren en kan men laten weten waar men uitdagingen heeft. Daarnaast wordt er veelvuldig met trainers gesproken door de week of op de zaterdagen.

Kom je ook wel eens kijken naar trainingen/wedstrijden?
Iedere zaterdag ben ik langs de velden te vinden bij de selectieteams, maar ook bij de recreatieve teams.

Lees het interview met Voetbaljournaal

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.