Baronie gretig naar competitiehervatting

Komende zondag is het weer zover. Na een relatief korte winterstop gaat Baronie tegen middenmoter IFC aan de tweede seizoenshelft beginnen. Een periode waarnaar reikhalzend lijkt te worden uitgekeken gezien de uitgesproken ambitie van de technische staf naar de spelersselectie. Baronietrainer Jurriaan van Poelje steekt niet onder stoelen of banken dat er voor zijn ploeg dit seizoen nog van alles mogelijk is. Niet alleen in de competitie, waarin Baronie een keurige vierde plaats bekleedt met slechts 2 verliespunten minder dan koploper Halsteren, maar zeker ook in de KNVB-Districtsbeker waarvoor het komende dinsdag de strijd aanbindt met zaterdag eersteklasser Sliedrecht. De groenwitten hadden in het verre verleden een reputatie van een ware cupfighter en die status wil men maar wat graag terugverdienen.

Ter voorbereiding op de komende periode belegde de selectie van 1 en 2 afgelopen zondag een trainingskamp in Scheveningen. Naast de nodige fysieke arbeid werd er ook flink aan teambuilding gedaan en lijkt Baronie er rooskleurig op te staan. Zeker nu ook de langdurig geblesseerden Menno Weterings en Richard Baharila eindelijk weer wedstrijdfit blijken te zijn. Van Poelje verkeert daarmee in een luxepositie nu hij over een uitgebreide en volledig fitte selectie kan beschikken. Omdat zijn uitreisvisum voor Australië nog niet binnen is kan bovendien Jason Tjien-Fooh zondag nog even aansluiten.

Opponent IFC lijkt overigens ook op tijd klaar voor de competitiehervatting. De ploeg won afgelopen week met 2-1 van Moerse Boys (koploper in zondag 1B) en met 3-1 van Rijsoord (koploper in zaterdag 1B). Met de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht nog vers in het geheugen kan Baronie dan ook rekenen op fikse tegenstand. De Baronnen stuitten toen op enorme weerstand en grepen enigszins geflatteerd met 3-2 de volle winst. Van Poelje bekeek afgelopen zondag nog IFC- Moerse Boys en weet dan ook wat zijn ploeg mag verwachten. De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen zodat het zondag voor het publiek weer een uiterst spannend en interessant treffen tussen twee goed voetballende ploegen kan worden.

De wedstrijd op Sportpark Blauwe Kei staat onder leiding van Dhr. B. Benlamkaddem. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.