Groenwitte topvorm vereist voor kraker in Gemert

Met de onnodige nederlaag bij Groene Ster nog vers in het geheugen gaat Baronie op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst in de Hoofdklasse B. In Limburg haalde Baronie helaas niet het hoge niveau dat het eerder tegen Unitas wel had getoond. Bij Gemert krijgen de Baronnen echter de gelegenheid om een en ander recht te zetten. De ploeg van trainer Reinald Boeren staat voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal en dat is een speltype dat Baronie beter ligt dan het meer op fysiek gerichte spel van de Limburgse ploegen.

Na het gelijke spel van Gemert vorige week bij Leonidas is Gemert koploper af en staat het nu met 28 punten op de tweede plaats. Baronie staat momenteel vierde met slecht 1 puntje minder. Willen de groenwitten zich handhaven in de top van de ranglijst dan mag er in ieder geval niet verloren worden. Ook Gemert zal zich zeker in eigen huis niet willen laten verrassen. In het verleden hebben zich bovendien al heel wat wedstrijden tussen de aloude rivalen afgespeeld die regelrechte reclame opleverden voor het amateurvoetbal. Daarmee zijn zowat alle ingrediënten aanwezig om een absolute topwedstrijd tegemoet te mogen zien. Gemert bezit met de aanvallers Thijs van Pol (ex-FC Oss) en Ralf Kemper twee gemakkelijk scorende spelers die het leeuwendeel van de dit seizoen al 36 gemaakte treffers voor hun rekening hebben genomen. Het wordt dan ook een interessante krachtmeting tussen de teams met de meest scorende aanval en de minst gepasseerde defensie in de Hoofdklasse B.

Afgelopen dinsdag herstelde Baronie zich al enigszins van de teleurstelling bij Groene Ster door zaterdag derdeklasser vv Prinsenland voor de beker met 4-1 eenvoudig terug te wijzen. Hopelijk wordt dat de opmaat voor weer een sprankelend optreden in Gemert en wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop daarmee met een goed gevoel afgesloten.

De wedstrijd op Sportpark Molenbroek in Gemert wordt geleid door scheidsrechter N. Tunnissen en begint dit keer om 14.00 uur.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.