Baronie eenvoudig door naar volgende ronde

Dat verder bekeren voor Baronie belangrijk is liet de ploeg gisteravond in Dinteloord duidelijk blijken. Trainer Jurriaan van Poelje wenste geen risico te nemen en stuurde tegen de koploper van de zaterdag derde klasse 3B nagenoeg zijn sterkste basisteam het veld in. De bezoekers dicteerden van begin af aan de wedstrijd en kwamen via Mohammad 0-1 en Tjien-Fooh 0-2 al snel op voorsprong, beide keren op aangeven van Mekkaoui. Na die snelle voorsprong liet Baronie de teugels enigszins vieren. Vlak voor rust werd die houding onverwachts afgestraft toen Van Merriënboer profiteerde van een ongelukkig moment van doelman Van den Hoven 1-2. Na rust zette Baronie alsnog orde op zaken. Mohammad tekende op aangeven van de sterk spelende Biekman op fraaie wijze voor de 1-3. Het slotakkoord kwam op naam van invaller Goveia die een voorzet van Biekman met het hoofd afrondde 1-4.

Met dit resultaat mag Baronie zich opmaken voor de vierde bekerronde waarin het medio januari in eigen huis de winnaar van Steenbergen-Sliedrecht treft. Wat ook niet onbelangrijk was dat Veldhof voor het eerst na zijn hersteloperatie weer met een sterk optreden de volle 90 minuten kon volmaken. Met het oog op de komende competitiewedstrijd tegen Gemert moet dat gegeven een geruststellende gedachte zijn voor de technische staf.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.