Titelfavoriet Groene Ster volgende obstakel voor Baronnen

Baronie reist zondag af naar het uiterste puntje van Limburg waar de nummer 3 van de Hoofdklasse B de tegenstander is. De Limburgers staan met 26 punten op slechts 1 punt van Baronie dat samen met Gemert de ranglijst aanvoert. Men kan hier dus net als vorige week tegen Unitas spreken van een regelrechte topper.
Evenals Baronie presteert de ploeg van trainer Maurice Verbunt aanmerkelijk beter dan in het vorige seizoen. Waren beide teams destijds elkaars grootste concurrenten in de strijd om degradatie, inmiddels zijn het opnieuw concurrenten, echter ditmaal om de titelstrijd. Net als Baronie greep Groene Ster maar juist naast de eerste periodetitel. De Limburgers verloren op eigen veld verrassend ruim met 4-0 van Unitas dat er uiteindelijk met de periode vandoor ging. Na die nederlaag won Groene Ster echter drie keer op rij van achtereenvolgens Leonidas (4-0), De Meern (4-1) en Nuenen (1-0). Toch een imposant uitslagenrijtje! Met de routiniers Nathan Rutjes (ex-Roda JC), aanvoerder Mikael van Kesteren en Chefrino Eind (ex-EVV) beschikt Groene Ster over een team dat moeilijk te verslaan zal zijn. Het behoeft daarom absoluut geen twijfel, dat de wil om tegen Baronie opnieuw de volle winst te pakken, groot zal zijn.

Het vertrouwen bij Baronie is echter groot. Vooral de overtuigende manier waarop Unitas vorige week aan de kant werd gezet geeft aan dat de ploeg niet voor niets in de top van de Hoofdklasse B bivakkeert en er mogelijk iets moois aan de horizon gloort. Voor trainer Jurriaan van Poelje behoort Groene Ster weliswaar tot een van de absolute titelkandidaten, maar acht hij zijn ploeg daarom zeker niet kansloos. Hij beschikt zondag weer over een fitte selectie waarin de onderlinge concurrentie om een basisplaats enorm is. Zeker nu ook sterkhouder Aart Veldhof afgelopen zondag tegen Unitas weer zijn eerste minuten heeft kunnen maken. Die concurrentie is tot op heden misschien wel mede een verklaring voor de huidige prestaties van de groenwitten. Overigens moet Jens Wirix zaterdag eerst nog wel een laatste test ondergaan om helemaal speelklaar te worden geacht. Dat het zondag in Heerlen gaat spannen kan gevoeglijk worden aangenomen waarbij het publiek zomaar de grote winnaar zou kunnen zijn.

De wedstrijd op Sportpark Pronsebroek in Heerlen staat onder leiding van arbiter R. Witlox and begint om 14.30 uur.

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.