Swingend Baronie imponeert en laat Unitas kansloos

Het vooraf voorspelde fraaie affiche werd vanmiddag op Sportpark De Blauwe Kei volledig waargemaakt. Zowel Baronie als Unitas bleken over kwaliteiten te beschikken om de toeschouwers van begin tot eind te kunnen boeien. De meeste credits moeten daarbij echter wel aan de thuisclub worden toegedicht. Zonder tot al te veel eigen roem over te willen gaan kan worden gesteld dat Baronie de strijd voor het overgrote gedeelte dicteerde en volledig controleerde. In de eerste helft bleek de thuisclub al oppermachtig. Maar omdat de Gorcummers uitermate compact speelden was er weinig ruimte om kansen te creëren. Pas na een klein kwartier werden de eerste scheurtjes in de Gorcumse defensie zichtbaar. Een fraaie combinatie tussen Sander Wirix en Mekkaoui bracht Mohammad in kansrijke positie die zijn boogbal echter net op het dak van het doel zag belanden. Niet veel later moest Unitas doelman Verberk tot 2 maal toe redding brengen op pogingen van Jens Wirix. Ondanks het Bredase overwicht waren er voor de toeschouwers in die eerste helft toch wat te weinig opwindende momenten. Even voor de theepauze werd Unitas pas voor het eerst gevaarlijk. Van Horssen kreeg geheel vrijstaand de bal in zijn schietgrage voeten maar schoot te gehaast naast.

Na rust maakte Baronie haar bedoeling meteen duidelijk door vol voor de overwinning te gaan. Doelman Verberk moest redding brengen op een inzet van Mohammad en een kopbal van Kankam werd door een Unitasverdediger ternauwernood van de lijn gehaald. Diezelfde Kankam was met een tweede kopbal opnieuw dicht bij een treffer, maar stuitte dit keer op doelman Verberk. Het bleek echter uitstel van executie voor de bezoekers. Een vrije trap van Mohammad zaaide zoveel verwarring in de Gorcumse defensie dat de bal via Niels de Boer en een Gorcumse verdediger over de lijn verdween 1-0. Het was een dikverdiende voorsprong voor Baronie en een aanzet voor een imponerende fase. Onder aanvoering van uitblinker Mekkaoui werd Unitas bij tijd en wijle compleet overspeeld. Mohammad knalde eerst nog op de vuisten van doelman Verberk die echter kansloos was op een vrije trap van Mijnhijmer. Net als vorige week tegen RKAVV mocht de weer sterk spelende aanvaller zijn fraaie traptechniek demonstreren. Vanaf een kleine 20 meter stuurde hij zijn inzet magistraal naar de bovenhoek waarmee de 2-0 voor de Baronnen een feit was. Baronie nam daarna enigszins gas terug maar gaf de bezoekers niet de gelegenheid om zich terug in de wedstrijd te knokken. Het publiek mocht zich in de slotfase nog wel even laven aan wervelwind Mekkaoui die zijn tegenstander Bouchataoui soms volslagen dronken speelde. Typerend was daarbij zijn onnavolgbare aanname aan de zijlijn waarmee hij zijn tegenstander volledig verraste. Zijn daaropvolgende inzet vloog rakelings over de lat waarmee hij eigenlijk niet de beloning kreeg die hij verdiende.

Met deze fraaie overwinning deed Baronie volop aan klantenbinding en benadrukte het nog maar eens dat er in de titelstrijd terdege rekening met de ploeg moet worden gehouden. De brigade van trainer Jurriaan van Poelje en assistent Henk van de Langenberg geeft verdedigend amper iets weg en creëert aanvallend iedere wedstrijd volop kansen. Dat schept in ieder geval volop perspectief voor de komende zware uitwedstrijden tegen Groene Ster en medekoploper Gemert.

Toeschouwers: 350

Scheidsrechter: Jeremy Lensink

Ruststand: 0 – 0 Eindstand 2 – 0

Cornerverhouding: 9 – 2

Scoreverloop: 61. eigen doelpunt 1-0, 67. Jorik Mijnhijmer 2 – 0

Opstelling: Robbert van Oorschot, Diejego Biekman, Jamie Kankam (aanvoerder), David Vermeulen, Wouter Prent, Sander Wirix (79. Aart Veldhof), Niels de Boer, Jens Wirix (50. Mark Schuit), Jorik Mijnhijmer, Mustafa Mohammad (70. Jason Tjien-Fooh), Nizar Mekkaoui.

Fotoverslag:https://marcelmol.smugmug.com/Sports/Soccer/Baronie-Unitas-2-12-2018-uitslag-2-0

1. Marc janssen

Ik ben ontzettend blij met de uitgebreide, bijzonder goed geschreven wedstrijdverslagen van de wedstrijden van baronie 1. Sinds bn de stem heeft besloten om in de editie van Zevenbergen , niets , maar dan ook geen enkele letter aan een andere hoofdklasser dan halsteren te besteden , ben ik aangewezen op de wedstrijdverslagen op deze site .
    Super bedankt!

2. d

Helemaal mee eens !! Iedere maandagochtend een feestje dat verslag en een bevestiging dat we dezelfde wedstrijd hebben gezien.
    Op de tribune waarde ik iemand met een NAC das om !! Volgende thuis wedstrijd zijn het er vast tien want er wordt inderdaad aan klantenbinding gedaan.
    Groet D

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.