Wedstrijd tegen titelkandidaat Unitas is eerste van trilogie

Zondag staat Baronie een echte kraker te wachten. Tegenstander is dan GVV Unitas uit Gorinchem, de kampioen van de eerste periode in de Hoofdklasse B en momenteel de nummer 4 op de ranglijst. Het is de eerste wedstrijd uit een serie van drie wedstrijden voor de winterstop. Alsof de KNVB het vooraf zo heeft georkestreerd treffen de Baronnen hiermede de complete top van de ranglijst. Na Unitas wachten nog twee uitwedstrijden tegen medetitelkandidaten Groene Ster en huidige medekoploper Gemert.

Na het binnenhalen van de periode liet de ploeg van trainer Rick Adjei het echter afweten. Op een ruime 4-1 nederlaag bij Gemert volgde vorige week een onverwacht gelijkspel thuis tegen Leonidas waardoor de Gorcummers nu zijn teruggevallen naar de vierde plaats. Nieuw puntenverlies zal voor Unitas niet acceptabel zijn zodat er zondag een spannende krachtmeting in het verschiet ligt. Unitas beschikt o.a. over een aantal ex-internationals uit Eritrea die na een interland tegen Oeganda in 2012 onderdoken en uiteindelijk in 2014 in Nederland asiel vonden. De ploeg bestaat uit technisch vaardige en snelle spelers die te allen tijde willen voetballen. Een duidelijk bewijs daarvan is dat de ploeg tot op heden in 11 wedstrijden slechts één gele kaart ontving! Met Pascal van Delden beschikt men bovendien over een aanvaller die al 9 keer het net deed trillen. Baronie kan de borst dan ook natmaken.

Baronie speelde vorige week zeker niet een van zijn beste wedstrijden maar wist de winst bij RKAVV desondanks wel over de streep te trekken. Baronietrainer Jurriaan van Poelje heeft daarom alle vertrouwen in zijn selectie om de strijd met titelkandidaat Unitas succesvol te kunnen beslechten. Zeker omdat sterkhouder Aart Veldhof na zijn herstelperiode weer speelklaar is. Ook de van een hardnekkige blessure herstellende Richard Baharila heeft na wedstrijden met het tweede elftal aangetoond weer van waarde te kunnen zijn. Verheugend is daarnaast dat ook Menno Weterings na zijn zware knieblessure van al weer 2 jaar geleden inmiddels op de weg terug is en na de winterstop weer bij de selectie zal aansluiten. Al met al voldoende positiviteit dus om de wedstrijd van zondag met vertrouwen tegemoet te zien.

De wedstrijd op Sportpark Blauwe Kei staat onder leiding van arbiter J. Lensink die wordt bijgestaan door de assistenten F. Winter en L. Mentink.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.