Winst op Minor kan Baronie koppositie opleveren

Komende zondag ontmoeten onze groenwitten met het Limburgse RKSV Minor een tegenstander waartegen nooit eerder werd gespeeld. De ploeg uit Nuth bivakkeerde in het begin van het nieuwe millennium zelfs nog enige tijd in de vierde klasse, maar wist vorig seizoen als kampioen van de eerste klasse D overtuigend door te stoten naar de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Guido Leunissen staat daarin met 11 punten uit 10 wedstrijden op een elfde plaats van de ranglijst.

Omdat nummer drie Gemert en koploper Unitas elkaar zondag treffen is de kans aanwezig dat Bredase winst op Minor voor Baronie wel eens de koppositie kan betekenen. Baronietrainer Jurriaan van Poelje wil zijn ploeg echter geen onnodige druk opleggen en bekijkt het liever van wedstrijd tot wedstrijd. Zijn ploeg blijkt in uitstekende vorm te verkeren, zoals ook deze week in de bekerwedstrijd tegen Bavel werd aangetoond. Het eerste half uur was volgens Van Poelje zelfs het beste wat Baronie dit seizoen heeft laten zien. Voor zondag kan hij nog niet beschikken over Aart Veldhof die echter deze week alweer op het trainingsveld te vinden was en sneller lijkt te herstellen dan verwacht. Björn Quartel maakt vorderingen in zijn herstel, maar is nog niet klaar voor een basisplaats, terwijl Alex Haas en Richard Baharila ook weer deel van de wedstrijdselectie zullen uitmaken. Jason Tjien-Fooh tenslotte werd tegen Bavel uit voorzorg aan de kant gehouden maar lijkt op tijd fit.

De wedstrijd op Sportpark Blauwe Kei staat onder leiding van arbiter H. Michielsen die wordt bijgestaan door de assistenten M. Klaare en M. Wolfkamp.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.