Effe voorstellen: Björn Baks, onze nieuwe kantinebeheerder

Björn Baks (29 jaar) woont samen met mijn vriendin Chantal (zij werkt ook graag mee in de kantine) in Breda. Hij heeft zijn hele ‘’voetbalcarrière’’ door mogen brengen bij ons mooie clubje. Björn is begonnen in de F-jes en heeft bij Baronie gevoetbald tot en met de senioren. Vanwege drukte met z’n werk is hij moeten stoppen. We leggen 10 vragen aan hem voor. Lees hieronder meer over Björn, zijn voetbalvoorbeelden en zijn ambities voor de kantine.

* Wie zijn/waren jouw voetbalvoorbeelden?
Ik vond Peter van Vossen een fantastische speler, misschien niet de beste op het veld maar met een ongekende mentaliteit. Dit maakte als jonge jongen veel indruk op mij!

* Sinds wanneer run je de kantine bij Baronie?
Ik mag sinds het begin van dit seizoen de kantine runnen. Ik werd ergens halverwege dit jaar gepolst door mensen binnen de club of ik het leuk zou vinden om een frisse wind te gaan laten waaien door de kantine. Daar hebben Chantal en ik niet lang over na hoeven te denken, een pittige klus maar wel een ontzettend leuke!

* Wat heb je als eerste aangepakt?
We hebben een plan gemaakt om alles duidelijk te krijgen en zijn toen punt voor punt af gaan werken. Een van de belangrijkste punten waarvan Chantal en ik dachten die de kantine kon gebruiken was wel wat sfeer. Gelukkig is Chantal super creatief en een topper met aankleding dus zij is allemaal leuke dingetjes gaan kopen. Zo hebben we het interieur anders gezet zodat je gezellig met heel je team bijvoorbeeld in de nieuwe hoekbank kunt kruipen en hebben we vanaf dit seizoen ook een heuse kinderhoek zodat de kleinste broertjes en zusjes ook lekker kunnen spelen!!

* Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik werk al vanaf mijn 16de in de horeca. Ik ben begonnen bij Café Oncle Jean in het Ginneken en heb daar de kneepjes van het vak mogen leren! Nadien ben ik ook gaan werken bij Steakhouse de Pauw. De toenmalige eigenaar Michel was op zoek naar een andere uitdaging en was bereid om zijn bedrijf aan mij over te dragen. Ik was net 22 toen ik eigenaar werd van Steakhouse De Pauw. Het bedrijf bestond uit een eetcafé en we bezorgden eten bij de mensen thuis. In de afgelopen 7 jaar hebben we op een gegeven moment onze eerste stapjes gezet op het gebied van catering, heel uiteenlopend van bbq’s bij mensen thuis tot aan evenementen zoals Hartje Ginneken met wel 7000 bezoekers!! De cateringwerkzaamheden doen Chantal en ik gelukkig nog steeds, dus je kunt ons ook buiten Baronie tegenkomen.

* Hoeveel uren ben je voor Baronie aan de slag?
Buiten dat je ons natuurlijk ziet achter de bar zijn er nog veel meer dingen die gedaan moeten worden om de kantine op zaterdag en zondag goed te laten draaien! Al met al ben ik zo’n 50 uurtjes in de week aan het werk voor Baronie. Dat lijkt veel maar ik vind het zo leuk dat de tijd voorbij vliegt

* Wat zijn je ambities? Wat is je droom voor Baronie?
Mijn droom voor Baronie? Dat wij allemaal trots kunnen zijn op het feit dat we onderdeel zijn van deze fantastische club. Een club waar je op een hoog niveau kan voetballen maar zeer zeker ook een club waar een ieder zijn of haar hobby uit kan oefenen.

* Wanneer is de kantine open?
Voor komend seizoen hebben wij ervoor gekozen om op donderdag & vrijdag open te zijn vanaf 18.30 tot 00.00 en op de zaterdag en zondag vanaf 07.30 tot 18.00.

* Waar kunnen de kids en hun ouders op rekenen?
Voor de papa’s en mama’s staan wij natuurlijk altijd klaar voor een lekker bakje koffie of een warme chocomel zeker ook tijdens de koude wintermaanden. Maar ook voor de kids is alles bespreekbaar, kampioensfeestje of gewoon lekker een keer gezellig met z’n allen frietjes eten na de wedstrijd? Wij denken graag mee!

* Heb je al activiteiten in gedachten voor de kinderen? Waar kijk je naar uit?
De eerste aankomende activiteit voor onze jongste leden op 28 november, want ook dit jaar heeft Baronie de goedheiligman weer zo ver kunnen krijgen om ons mooie clubje te bezoeken samen met zijn pieten!
En voor volgend jaar hebben we nog een aantal verrassingen in petto maar dat verklappen we nog lekker niet…..

* Wat wil je nog meer kwijt aan de leden?
In de categorie quotes waar ik dan aan denk is: 1 team, 1 taak. Als collectief ben je altijd sterker of dat je nu op het veld staat, vrijwilliger bent of een fanatieke Baronie supporter. Wij doen het samen in voor- of in tegenspoed altijd samen!!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.