Uitgelicht: De Baronie Jeugd Coördinatoren

Sinds enige tijd heeft Baronie voor iedere leeftijdscategorie in de jeugd een coördinator aangesteld. Je hebt er vast wel eens één gesproken of er anderen over horen praten. Wat doen deze coördinatoren, die onder de technische commissie vallen, nu eigenlijk precies?

Een belangrijke taak van een coördinator is het optreden als aanspreekpunt. Enerzijds voor leiders, trainers en ouders die een vraag hebben of met een probleem zitten waar ze zelf niet uit komen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gedragsproblemen van een teamlid of de verplaatsing van een speler naar een ander team. Anderzijds is een coördinator ook aanspreekpunt voor het bestuur en de commissies binnen de vereniging. Mochten er ontwikkelingen zijn die gedeeld moeten worden, dan kunnen de coördinatoren hier een rol in spelen.

Daarnaast hebben coördinatoren een belangrijke rol bij het plaatsen van nieuwe jeugdleden en helpen ze, in overleg met de technische commissie en de trainers, (waar nodig) ieder seizoen mee met de indeling van de nieuwe teams.

Ten slotte denken ze actief mee met verenigings-brede uitdagingen. Op dit moment zijn dit onder andere de organisatie van scheidsrechters en de het vergroten van de actieve betrokkenheid van ouders binnen de vereniging.

Momenteel zijn er 11 coördinatoren voor de jeugd actief (inclusief een aparte coördinator voor alle meisjes-/damesteams). Klik hier voor een overzicht.

Wil je je ook inzetten voor de vereniging waar je kind actief is? En spreekt deze belangrijke rol je aan? Er zijn nog vacatures als coördinator, dus neem gerust contact op het Hoofd Jeugdopleiding Niells Bosch (n.bosch@vvbaronie.nl), Bestuurslid Jeugdbeleid Anja Frijters (a.frijters@vvbaronie.nl) of één van de coördinatoren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.