Baronie na rust ruim langs Bavel

Toen Bavelaanvaller Luuk Oomen na ruim een half uur volkomen onverwacht de gelijkmaker aantekende leek er een even reprise in de maak van de enerverende bekerstrijd van 2 seizoenen geleden. Die eindigde destijds in een benauwde 5-4 overwinning voor Baronie. Daar zag het voor de thuisclub aanvankelijk echter niet naar uit. Baronie hanteerde in het eerste half uur een dermate hoog tempo dat Bavel amper tijd kreeg om adem te halen. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op de Bavelse helft en het was dan ook een klein wonder dat de bezoekers na de snelle openingstreffer niet verder wegliepen. Mekkaoui had eerst een afstandspegel nog op de binnenkant van de paal zien afketsen. Nadat Jens Wirix een voorzet van uitblinker Mekkaoui knap wist te verzilveren verzuimde Baronie om de wedstrijd al in een voortijdig stadium te beslissen. Daar was overigens ook scheidsrechter Vereijken debet aan. Een handsbal van een Bavelverdediger op een schot van Mekkaoui was duidelijk ruim binnen het strafschopgebied, maar de niet altijd even gelukkig fluitende arbiter legde de bal er net buiten. Schoten van Jens Wirix en Mohammad werden kundig door Bavelsluitpost Glenn van Peer gepareerd waarna de eerste de beste counter van de thuisclub meteen succesvol was.

Na rust was het echter snel gebeurd met de thuisclub. Schuit speelde zich op links knap vrij waarna zijn loepzuivere voorzet door Jens Wirix op waarde werd geschat 1-2. Bavel had daarna weinig meer in te brengen al kreeg Horsten op aangeven van ex-Baron Daan Diepstraten nog wel een goede mogelijkheid. Zijn inzet ging echter voorlangs het Bredase doel. Baronie liep daarna vlot weg van de tegenstander. Vooral onder aanvoering van de ongrijpbare Mekkaoui werd de score verder opgevoerd. Nadat Mijnhijmer eerst nog de 1-3 aantekende op de rebound na een hard schot van Mohammad begon Mekkaoui aan een indrukwekkende solo langs liefst 5 tegenstanders om vervolgens een voorzet los te laten die opnieuw door Jens Wirix bekwaam werd afgerond 1-4. In het laatste kwartier beperkte Baronie zich eenvoudig tot consolidatie van de voorsprong al was Mohammad met een vrije trap dicht bij een vijfde treffer. Doelman Van Peer voorkwam echter een grotere nederlaag voor zijn ploeg. Waar hoofdklasser Halsteren zich afgelopen weekend nog misrekende bij derdeklasser Victoria maakte Baronie geen fout en gaat het met dit resultaat naar de derde ronde van de KNVB Districtsbeker.

Toeschouwers: 125

Scheidsechter: Robin Vereijken – Beek en Donk

Scoreverloop: 16. Jens Wirix 0-1, 35. Luuk Oomen 1-1, 50. Jens Wirix 1-2, 60. Jorik Mijnhijmer 1-3, 70. Jens Wirix 1-4

Cornerverhouding: 1 – 5

Ruststand: 1 – 1 Eindstand: 1 – 4

Opstelling: Robbert van Oorschot, Justin den Tenter (80. Richard Baharila), David Vermeulen, Jamie Kankam (av), Sander Wirix (75. Wouter Prent), Mark Schuit, Niels de Boer, Jens Wirix (75. Diejego Biekman), Mustafa Mohammad, Jorik Mijnhijmer, Nazir Mekkaoui.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.