SPONSOR VAN DE MAAND

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. Voor de maand november brengen we Buitenhof Tuinmeubelen onder de aandacht om hetgeen wat dit bedrijf voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met mede-eigenaar Jack Antonissen.

1. De geschiedenis
In het begin van de zeventiger jaren begon vader Jack Antonissen aan de Zandbergweg in Breda Het Amerikaantje, een partijhandel in schoenen, regenkleding en tuinmeubelen. De verkoop van tuinmeubelen was dermate succesvol dat hij eind 1980 besloot hierin verder te gaan onder de naam Garden Lifestyle. Het bedrijf groeide gestaag en nadat zijn zoons Jack en René het in 1995 van hun vader mochten overnemen zelfs stormachtig. De naam van het familiebedrijf veranderde vervolgens in Buitenhof Tuinmeubelen met als huidig resultaat een indrukwekkend bedrijf met 140 medewerkers. Het hoofdkantoor is inmiddels gevestigd in een reusachtig pand van 30.000 m2 op het industrieterrein Borchwerf in Roosendaal met voorts liefst 18 megastores in Nederland en België.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Jack houdt zich voornamelijk bezig met inkoop en logistiek, terwijl broer en mede-eigenaar René de filialen aanstuurt. Jack vindt vooral bevrediging in het werken met een leuk product dat mensen gelukkig maakt. Daarbij schenkt vooral het ontwikkelen van nieuwe producten hem veel voldoening.
Hij maakt daarbij onderdeel uit van een leuke ploeg jonge enthousiaste mensen, die veelal bestaat uit familie, vrienden en kennissen. Veel medewerkers van het familiebedrijf zijn bovendien langdurig in dienst en meegegroeid met het bedrijf. Het personeelsverloop is dan ook minimaal.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Door de bank genomen is Jack om 07.00 uur op kantoor in Roosendaal en gaat hij om 17.00 uur weer huiswaarts richting zijn woonplaats Breda. Eenmaal thuis is het werk vaak nog niet gedaan en zit hij regelmatig met zijn laptop op schoot nog in bed te werken. Gedurende het jaar is hij echter zo’n 8 tot 10 weken onderweg, veelal reizend door Azië waar de meeste producten worden gefabriceerd.

4. Wat betekent voetbal of sport in het algemeen voor jou?
Als vader van 4 kinderen is hij van mening dat sport een belangrijke rol speelt bij de opvoeding. Hier worden de sociale contacten opgedaan en leren ze samenwerken in teamverband. Het vormt in zijn ogen de basis voor hun maatschappelijke ontwikkeling. Het zal dan ook beslist geen verbazing wekken dat 3 van zijn kinderen aan sport doen. Zoon Bram speelt bij Baronie JO9-2 en dochters Noa en Chris doen bij Sprint aan atletiek. Luc is met 7 maanden de jongste telg en daarom nog wat te jong, maar zal in de toekomst ongetwijfeld in de voetsporen treden van zijn broer of zussen.

5. Hoe lang is het bedrijf al sponsor van Baronie?
In 2008 maakte zijn oom en toenmalig voorzitter Ad Elissen zijn neef enthousiast om
Baronie te gaan ondersteunen en tot op de dag van vandaag doet hij dat met veel
plezier.

6. Op welke wijze doet men aan sponsoring?
Buitenhof Tuinmeubelen is lid van de Baronie Businessclub. Daarnaast sponsort men de tenues van Baronie JO9-2, het elftal van zoon Bram waarvan vader Jack tevens de leider is. Gedurende de winterstop zorgt het bedrijf dat er door dit elftal 5 weken lang in Bavel in de zaal kan worden gevoetbald.

7. Waarom sponsort men Baronie?
Buitenhof Tuinmeubelen steunt Baronie niet alleen vanwege warme familiebanden. Het bedrijf ziet sponsoring ook als een sociale verantwoordelijkheid waartoe het graag een steentje bijdraagt.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Medio jaren 80 speelde Jack in de Baroniejeugd. Daarna zocht hij zijn
toevlucht in de zaal waar hij met zijn team El Mundo in de hoofdklasse uitkwam. Momenteel speelt hij nog met een vriendenteam in de zaal en klimt hij ook regelmatig op zijn mountainbike.

9. Hoe ziet jouw gewone dagelijkse leven eruit?
Zijn schaarse vrije tijd wordt grotendeels aan het gezin besteed. In het weekend volgt hij als leider van Baronie O9-2 zijn zoon Bram op de voet en kunnen zijn dochters Noa en Chris bij Sprint eveneens op de nodige aandacht van hun vader rekenen. In de tijd die over is doet hij leuke dingen met zijn vrouw Nicole voetbalt hij met zijn vrienden in de zaal of maakt hij een toertje op zijn mountainbike.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie 1?
Zoals veel andere Baroniesupporters is ook Jack opgetogen over de fraaie subtop positie die de groenwitten momenteel in de Hoofdklasse B bekleden. Vooral de langzamerhand steeds groter wordende inbreng van spelers uit de eigen jeugdopleiding is hem inmiddels opgevallen en vindt hij een geweldige ontwikkeling. Ofschoon een kampioenschap in zijn ogen nog te hoog gegrepen is hoopt hij stiekem wel op een periodetitel.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.