Baronie Dames 1 klopt koploper Antibarbari Dames 1 in slotfase

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Antibarbari op het programma. Antibarbari doet het goed in de competitie. Uit vier wedstrijden hebben zij twaalf punten gepakt, tien doelpunten gemaakt en slechts vier tegendoelpunten gehad. We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar wilden er alles aan doen om het Antibarbari lastig te maken.

Het waait hard in Rotterdam. We starten met wind tegen. Antibarbari begint sterk aan de wedstrijd en komt er meteen een aantal keer gevaarlijk uit. Zij verleggen het spel sneller dan wij, waardoor wij er niet echt uitkomen. Luiijf redt een aantal keer knap. Na een minuut of twintig weten we via een combinatie tussen Weijers en Van der Harst Dielissen te bereiken. Haar schot gaat net naast. We krijgen moeilijk vat op het snelle spel van Antibarbari. In de 29ste minuut komen we dan ook op een 1-0 achterstand. Doel is vanaf dan om de schade zo beperkt mogelijk te houden tot de rust. Dit lukt. Ruststand is 1-0.

In de rust bespreken we dat we vertrouwen in elkaar en in het team moeten houden. We hebben een ploeg waar veel voetbal in zit, maar we moeten wel op elkaar en op onszelf vertrouwen. Met dat idee in ons hoofd betreden we het veld voor de tweede helft.

Antibarbari trapt af. We zetten hoog druk. In de 47ste minuut onderschept De Vries de bal en speelt centrale verdedigster De Wilt in. Zij staat een meter of dertig van de goal van de tegenstander, maar twijfelt niet en haalt uit. Met een prachtig afstandsschot schiet zij Baronie langszij: 1-1. Een paar minuten later wordt Van de Watering weggestuurd door de Leur. Zij trekt naar binnen en haalt uit, maar raakt de paal. De bal blijft hangen voor de goal van Antibarbari, maar kan niet binnen geschoten worden.

Vervolgens is het weer Antibarbari wat er een aantal keer gevaarlijk uitkomt. Luiijf keept een sterke wedstrijd en weet knappe reddingen te verrichten. Mede hierdoor blijven we in de wedstrijd. In de zestigste minuut komen we met de schrik vrij. De spits van Antibarbari omspeelt de verdediging en keepster, maar De Wilt weet de bal net voor de lijn weg te koppen. Ook wordt er nog een goal van Antibarbari afgekeurd wegens buitenspel.
In de 80ste minuut valt Nijmeijer in. Dit blijkt een gouden wissel. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd draait zij weg bij haar tegenstander. Ze kapt naar binnen en schiet de bal tegen de touwen: 1-2. Het besef dat de eerste drie punten gepakt kunnen worden, dringt steeds meer door. De verdediging staat, net als de hele wedstrijd, als een huis en we geven ook in de blessuretijd niks weg. Na het laatste fluitsignaal volgt de ontlading. De eerste overwinning van het seizoen is binnen en dat tegen de koploper!

Volgende week spelen we om 11 uur thuis tegen BSC. BSC staat een plekje onder ons. We gaan deze lijn voortzetten en als team knokken voor de tweede overwinning in de competitie.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.