Bij winst op Vlissingen kan periodetitel extraatje zijn

Na de benauwde maar verdiende overwinning op Alphense Boys is Baronie nog altijd een van de gegadigden voor de eerste periodetitel. Met het definitief terugtrekken uit de competitie van SVA Papendorp heeft de KNVB besloten dat deze periodetitel gewoon wordt vergeven. Omdat de titelkandidaten Gemert, Unitas, Baronie, Groene Ster en Halsteren al tegen Papendorp hebben gespeeld komen deze resultaten te vervallen en gaat de eindstand om 9 wedstrijden. De stand aan kop wordt hiermee als volgt:

1. Gemert 8 6 0 2 18 26-12
2. Unitas 8 6 0 2 18 18-10
3. Baronie 8 5 2 1 17 17- 6
4. Groene Ster 8 5 2 1 17 17-7
5. Halsteren 8 5 2 1 17 12-5
6. Nuenen 9 5 2 2 17 17-9

Met het programma voor zondag van de andere titelkandidaten stijgt de spanning hiermede ten top. Gemert mag op bezoek bij UDI’19, Unitas moet het bij Groene Ster uitmaken en Halsteren gaat een moeilijk bezoek aan Meerssen brengen. Bij winst is Gemert normaal gesproken periodekampioen. Maar een burenruzie is natuurlijk geen garantie voor een overwinning. Unitas moet winnen van Groene Ster dat zelf echter nog kansrijk is. Winst van Baronie bij Vlissingen is dan ook absoluut noodzakelijk waarbij het doelsaldo hoogstwaarschijnlijk beslissend zal zijn. Kortom er is dan ook nog van alles mogelijk.

Het Vlissingen van trainer en goede bekende John Karelse verkeert momenteel in zwaar weer. De ploeg bezet op de ranglijst een voor haar onwaardige positie in de onderste regionen van de Hoofdklasse B. Afgelopen zondag behaalden de Zeeuwen echter een ruime 3-0 overwinning bij RKAVV. Met goalgetter Abdenbi in de ploeg lijkt Vlissingen dan ook een lastig te omzeilen klip voor de Baronnen temeer omdat men de punten hard nodig heeft om in veiliger haven te komen.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje is echter niet zo bezig met een periodetitel omdat zijn ploeg dat zelf toch niet in de hand heeft. Hij vindt het belangrijker dat Baronie haar goede reeks niet onderbreekt. Zijn team gaat natuurlijk wel voor de volle winst maar ziet uiteindelijk wel wat dat gaat opleveren. Het elftal beschikt zondag in ieder geval nog niet over de geblesseerden Veldhof en Quartel. Ook reservedoelman Van de Hoven kan er niet bij zijn na een auto-ongeval waarbij hij enkele kneuzingen heeft opgelopen. Alexander Haas maakt zondag wel weer deel uit van de wedstrijdselectie.

De wedstrijd op de accommodatie aan de Irislaan staat onder leiding van arbiter R. Wassink die wordt bijgestaan door zijn assistenten W. Linders en R. Kunst. Aanvang van de wedstrijd is zondagmiddag om 14.00 uur.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.