Baronie pas in slotfase langs taai Alphense Boys

Na de recente overwinningen van Alphense Boys op koploper Halsteren en Gemert was de thuisclub er zich terdege van bewust dat op serieuze tegenstand kon worden gerekend. In de praktijk bleek dat ook te kloppen, want ondanks een veldoverwicht gedurende het merendeel van de wedstrijd slaagde de thuisclub er maar niet in om de trekker over te halen. Tot Mark Schuit amper 2 minuten na zijn invalbeurt een fraaie individuele actie maar meteen bekroonde met een prachtiger assist. De tot op dat moment wat ongelukkig spelende Mohammad kreeg de bal op een presenteerblaadje om van dichtbij zijn ploeg alsnog de winnende treffer te bezorgen 1-0.

Baronie had die moeizame overwinning overigens aan zichzelf te wijten. De ploeg had namelijk al meteen na de aftrap een dot van een kans na een indrukwekkende rush van Mekkaoui. Diens loepzuivere voorzet op centrumspits Mohammad leek eenvoudig met het hoofd binnen geknikt te worden. De anders zo koele aanvaller liet de bal echter van zijn hoofd schampen waardoor een dot van een kans verloren ging. Het zou niet de enige kans voor de Baronnen worden in die eerste helft. Een vrije trap van Mohammad werd door Vermeulen net naast getikt en De Boer had zijn vizier wat te hoog afgesteld. De sterk spelende Mekkaoui kon slechts ten koste van een corner door doelman Van de Linden worden afgestopt en een wervelende combinatie tussen Jens Wirix en Mohammad stierf in schoonheid. Baronie speelde gedisciplineerd tegen een sterke tegenstander, die weliswaar dreigend was, maar zich toch nauwelijks kansen kon verwerven. Het meeste gevaar kwam nog van Martins Da Silva die met zijn snelheid voortdurend om aandacht vroeg van de Bredase defensie. Bij een verre uittrap van Alphense Boys doelman Van de Linden verraste hij bijna de complete groenwitte verdediging maar Baronie doelman Van Oorschot was tijdig uit zijn heiligdom gekomen om het gevaar te bezweren. Vlak voor rust moest Van Oorschot nog eens serieus handelend optreden bij een venijnige inzet van Fecunda.

Na de hervatting wijzigde het spelbeeld nauwelijks en bleef het een aantrekkelijke wedstrijd met bij vlagen van weerszijden in hoog tempo uitgevoerd combinatiespel. De tweede helft was amper enkele minuten oud toen de thuisclub door het oog van de naald kroop. Scheidsrechter Erkens floot plotseling voor een vermeende handsbal van Baronieverdediger Kankam in het strafschopgebied en wees gedecideerd naar de stip. Zijn assistent riep hem bij deze kennelijke dwaling echter tot de orde waarna de arbiter een scheidsrechtersbal gaf bij de achterlijn. Niemand die er overigens iets van snapte …… Ook na rust waren de beste kansen weer voor de Baronnen. Een vrije trap van Mohammad moest door de Alphense doelman tot corner worden verwerkt en Mekkaoui knalde kiezelhard op de paal na een prachtige steekbal van Jens Wirix. Het gevaarlijkste moment van de bezoekers kwam van invaller Nouwens die Van Oorschot voor zijn goal zag staan. Zijn fraaie lob vanaf 35 meter ging echter naast het Bredase doel. In de slotfase slaagde Baronie er dan toch nog in om de niet meer verwachte zege uit het vuur te slepen. Mohammad werd voor zijn ploeg toch nog het goudhaantje met dank aan invaller Schuit.

Het was al met al een verdiende zege voor Baronie dat hiermee op slechts 1 punt komt van de koplopers Gemert en Unitas. Omdat ook Groene Ster en Halsteren op gelijke hoogte staan met de groenwitten zijn er nog liefst 5 ploegen in de race om de eerste periodetitel. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg stijgt de spanning hiermee ten top. Baronie kan volgende week bij een zege op Vlissingen echter slechts hopen op puntverlies bij de concurrentie.

Toeschouwers: 150

Ruststand: 0 – 0 Eindstand: 1 – 0

Scheidsechter: Björn Erkens

Scoreverloop: 86. Mustafa Mohammad 1-0

Cornerverhouding: 6 – 0

Opstelling: Robbert van Oorschot, Diejego Biekman (59. Justin den Tenter), David Vermeulen, Jamie Kankam (av), Wouter Prent, Sander Wirix, Niels de Boer (44. geel), Jens Wirix (84. Mark Schuit), Jason-Tjien-Fooh (69. Jorik Mijnhijmer), Mustafa Mohammad, Nazir Mekkaoui (41. geel)

Fotoverslag: https://marcelmol.smugmug.com/Sports/Soccer/Baronie-Alphense-Boys-28-10-2018-uitslag-1-0

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.