Baronie bindt strijd aan met stuntploeg Alphense Boys

Na het teleurstellende gelijkspel bij Nuenen was er voor de Baronnen na afloop zowel goed als slecht nieuws. Het goede nieuws was, dat door de nederlaag van Halsteren Baronie een punt was ingelopen op de koploper. Het slechte nieuws was echter, dat door de overwinningen van alle directe concurrenten, Baronie op de ranglijst van plaats 2 naar 5 was geduikeld. Niettemin is Baronie met nog 2 wedstrijden te gaan nog altijd volop in de race om de eerste periodetitel. Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden met Groene Ster en Halsteren als voornaamste kandidaten en daarnaast Gemert, Unitas en Baronie op het vinkentouw.
Met de tegenstander van komende zondag blijkt het de laatste weken bijzonder slecht kerseneten. Sinds trainer Hein van Heek in de rust van de wedstrijd tegen Gemert een aantal omzettingen in zijn ploeg heeft doorgevoerd blijken alle puzzelstukjes plotseling zo maar in elkaar te vallen. Tegen Gemert werkte zijn ploeg in een mum van tijd een 3-0 achterstand weg om uiteindelijk met 5-3 te zegevieren. Als klap op de vuurpijl versloeg Alphense Boys vorige week ook maar koploper Halsteren. Thuis werd het een verdiende 2-0 zege voor de Boys. Na een haperende competitiestart heeft de ploeg zich de laatste tijd inmiddels opgewerkt tot een plaats in de middenmoot. Het vertrouwen bij de ploeg is na deze fraaie resultaten uiteraard groot.

Ook Baronie gaat daarom een zware dobber aan de Alphenaren krijgen om de noodzakelijke volle winst binnen te slepen. Baronietrainer Jurriaan van Poelje rekent niettemin op de kwaliteit binnen zijn selectie en wil daarom ook gewoon weer het eigen spel spelen. Dat zal zondag dan wel moeten gebeuren zonder Aart Veldhof (herstellend van operatie waarbij pin uit kuitbeen werd verwijderd), terwijl Alex Haas ontbreekt vanwege familiebezoek. De vorige week wegens zakelijke verplichtingen ontbrekende Wouter Prent is echter wel weer beschikbaar terwijl Björn Quartel na zijn blessure op de weg terug is en waarschijnlijk op de bank begint. De langdurig geblesseerden Richard Baharila en Menno Weterings sluiten hoogstwaarschijnlijk pas na de winterstop weer aan.

De toeschouwers mogen zich in ieder geval opmaken voor een interessante en spannende krachtmeting die wel eens een prachtig schouwspel zou kunnen gaan opleveren. De laatste thuiswedstrijden leverden in ieder geval het nodige spektakel op. Hopelijk zijn veel supporters daarbij opnieuw getuige van.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei staat onder leiding van Dhr. B. Erkens die wordt bijgestaan door de assistenten Dhr. J. Wenting en Dhr. M. Ritsema.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.