Nuenen lastig obstakel in strijd om periodetitel

Nu de Baronnen op een fraaie tweede plaats op de ranglijst bivakkeren is er met nog 3 wedstrijden te gaan zowaar uitzicht op een periodetitel. Een zege op Nuenen zou met dan nog slechts 2 wedstrijden voor de boeg (Alphense Boys thuis en Vlissingen uit) absoluut perspectief openen voor de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje. Lijstaanvoerder Halsteren moet dan weliswaar nog een misstap begaan, maar gezien het zware programma van de concurrent is dat niet onmogelijk. Halsteren speelt komende week bij Alphense Boys en daarna nog thuis tegen Groene Ster en uit bij Sv Meerssen.

Maar dan moet er zondag natuurlijk in en van Nuenen wel eerst gewonnen worden. Nuenen is tot nog toe echter wel de enige ploeg die Halsteren puntverlies wist te bezorgen. Op eigen veld werd het destijds een 1-1 gelijkspel. Verder werd thuis van Gemert met 1-0 verloren en werd het ook bij Udi’19 een nederlaag 2-0. Het ensemble van trainer Jan Poortvliet bezet met 13 punten inmiddels een keurige vijfde plaats op de ranglijst en doet bij winst mogelijk ook nog mee om de eerste periodetitel. Reden genoeg dus voor zijn ploeg om Baronie supergemotiveerd tegemoet te treden. Gevaarlijkste man bij de thuisclub is ongetwijfeld aanvaller Thom van de Donk die vorig seizoen liefst 23 maal doel trof en ook dit seizoen al weer vier keer trefzeker was. Aanstaande zondag speelt Lars van Stipdonk bij de thuisclub zijn 150e wedstrijd in het vaandelteam. De club zal hem komende zondag voorafgaande aan de wedstrijd tegen Baronie daarvoor huldigen.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje is vooral optimistisch gestemd over een positief resultaat. Hij zag zijn ploeg afgelopen dinsdag een uitstekende oefenwedstrijd spelen tegen 2e divisionist Kozakken Boys en verwacht dat van het knappe 1-1 gelijkspel een stimulerende werking uitgaat. Niettemin kan Baronie zondag op zware tegenstand rekenen en zullen de spelers tot de bodem moeten gaan om een goed resultaat te bewerkstelligen tegen deze goed voetballende tegenstander. Helaas zal Baronie dat zonder middenvelder Aart Veldhof moeten doen (pin uit kuitbeen verwijderd) en is ook linksachter Wouter Prent vanwege buitenlandse werkzaamheden niet aanwezig. Björn Quartel is ook nog niet helemaal wedstrijdfit. Met het oog op de sterkte van de huidige selectie zullen hun vervangers echter zeker geen verzwakking betekenen en mag Baronie de wedstrijd absoluut met voldoende vertrouwen tegemoet zien.

De wedstrijd op Sportpark De Oude Landen staat onder leiding van Dhr. A. Midden die wordt bijgestaan door de assistenten Dhr. J. van Nijnatten en Dhr. T. Balta. Aanvang van de wedstrijd zondagmiddag is 14.30 uur.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.