Baronie houdt 2e divisionist Kozakken Boys knap in bedwang

De bedoeling van deze oefenwedstrijd was voor beide ploegen om de wisselspelers wedstrijdritme te geven en zich te bewijzen ten opzichte van de spelers die normaliter de basis vormen. Baronietrainer Van Poelje zal daar in ieder geval beslist geen spijt van hebben gehad. Hij mocht niet alleen constateren dat zijn bankspelers een prima indruk maakten, maar ook dat liefst drie debutanten hun opwachting maakten zonder door de mand te vallen. Naast Kevin Luijtgaarden en Yassine Mejres toonde vooral Bram Umar dat de hem gegunde speeltijd geen zeker geen verloren tijd was. Dat er in de slotfase bij Baronie liefst 8 spelers acte de présence gaven die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding was in ieder geval een opvallend gegeven. Ook Kozakken Boys speelde met een aantal jeugdige talenten, waaronder ook Eugenia die vorig seizoen nog deel uitmaakte van het ensemble van Van Poelje.

In een aantrekkelijke eerste helft die in een hoog tempo werd gespeeld, bracht Bot zijn ploeg aan de leiding. De bezoekers hadden weliswaar een licht veldoverwicht, maar de thuisclub bleek vooral via Mijnhijmer en Mohammad af en toe razend gevaarlijk. De tweede helft was zo mogelijk nog aantrekkelijker. Een prachtig afstandsschot van Bot eindigde op de paal waarna in de tegenaanval Mohammad uit een splijtende pass van Goveia doelman Den Hartog op de proef stelde. Amper een minuut later was de Werkendamse doelman echter kansloos. Een prachtige voorzet van Schuit belandde op het kopgrage hoofd van Jens Wirix die knap raak knikte om de verdiende gelijkmaker aan te tekenen. In de slotfase knalde de sterk spelende Mohammad rakelings naast en moest Baroniedoelman Van den Hove een kopbal van Bot onschadelijk maken. Daarmee hielden beide ploegen de zaak keurig in evenwicht en kon het publiek terugkijken op een leuke wedstrijd waarin ook Baronieverdediger David Vermeulen een opvallende rol vertolkte. Baronietrainer Van Poelje was na afloop bovendien een tevreden man die niet alleen wijzer is geworden over de sterkte van zijn selectie, maar zeker ook over de aankomende talenten.

Scoreverloop: 0-1 Leon Bot, 1-1 Jens Wirix

Cornerverhouding: 4 – 5

Opstelling Baronie:
Bart van den Hove, Diejego Biekman, Jamie Kankam (62. Bram Umar), David Vermeulen, Sander Wirix (46. Wouter Prent), Jeremy Goveia (75. Yassine Mejres), Niels de Boer, Mark Schuit (81. Kevin Luijtgaarden), Nizar Mekkaoui, Jorik Mijnhijmer (46. Jens Wirix), Mustafa Mohammad

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.