Sponsor van de maand oktober

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. Voor de maand oktober brengen we Brabant Express Reizen onder de aandacht om hetgeen wat dit bedrijf voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met Manager Tour Operating Vincent van Gool.

1. De geschiedenis
Brabant Expres Reizen kent een lange en rijke historie. Ruim 80 jaar geleden startte de grootvader van de huidige directie met het verzorgen van personenvervoer in de regio West-Brabant. Door de jaren heen ontwikkelde het familiebedrijf zich snel. Er werden touringcars aangeschaft, eigen reizen georganiseerd en diverse reisbureaus geopend. In 1994 werden de bedrijven opgesplitst en profileerde Brabant Expres zich voornamelijk als touringcarbedrijf. Vanaf 2007 zijn wij steeds meer gaan fungeren als touroperator. Dankzij de ervaren chauffeurs en kantoormedewerkers groeien we snel als touroperator en helpen wij graag bedrijven, scholen, instellingen, verenigingen en uiteraard u bij het organiseren van een dagtocht of meerdaagse reis!

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Voor Vincent is vanwege de zeer uiteenlopende werkzaamheden geen dag hetzelfde. De opdrachten die hij voor zijn klanten mag uitvoeren op locaties door geheel Nederland schenken hem veel voldoening. Het organiseren van een unieke reis voor zijn klanten is voor hem iedere keer weer een geweldige uitdaging. Vooral de daarmee gepaard gaande logistiek spreekt hem zeer aan.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
Door de bank genomen begint Vincent ‘s morgens om 08.30 en gaat om 18.00 uur naar huis. In het hoogseizoen maakt hij echter zeer onregelmatige uren en is ook werken tijdens de weekends hem niet vreemd. Maandag en vrijdag zijn voor hem de drukste dagen. Op maandag dienen de weekend werkzaamheden te worden afgehandeld terwijl op vrijdag de voorbereidingen voor het weekend worden getroffen.

4. Wat betekent voetbal of sport in het algemeen voor jou?
Vincent is een echte sportfanaat en ziet dan ook heel veel sportwedstrijden op televisie. Tijdens de Olympische Spelen kijkt hij zelfs sporten die hem normaliter weinig of niets interesseren. Voetbal is echter zijn grote passie. Omdat hij geboren en getogen is in Tilburg heeft hij een seizoenkaart van zijn favoriete club Willem II. Als inwoner van Breda heeft hij echter een vriendenkring die voornamelijk uit NAC-supporters bestaat. Zodoende bezoekt hij ook wel eens wedstrijden bij de “vijand”. Het fanatisme dat door sommige Tilburgse of Bredase fans wordt uitgestraald is hem echter vreemd.

5. Hoe lang is het bedrijf al sponsor van Baronie?
Brabant Expres Reizen is al sinds de jaren 60 de vaste vervoerder bij uitwedstrijden
van onze vereniging en daarmee onze oudste partner.

6. Op welke wijze doet men aan sponsoring?
Brabant Expres Reizen berekent onze vereniging marktconforme vervoerstarieven maar geeft als lid van de Businessclub ook een financiële bijdrage. Uitstapjes met de Businessclub worden gesponsord.

7. Waarom sponsort men Baronie?
De sponsoring aan onze vereniging is inmiddels min of meer een traditie. Brabant Expres en Baronie passen gewoon bij elkaar als loyale partners.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Deze vraag brengt een brede glimlach op Vincents gezicht. Zonder gene moet hij toegeven niet over bijzonder veel talent te beschikken. Weliswaar heeft hij vroeger bij Longa (Inmiddels met NOAD en RKTVV opgegaan in FC Tilburg) in de jeugd gevoetbald, maar nooit op hoog niveau. Hij heeft nog even getennist, maar is daarmee inmiddels gestopt vanwege tijdgebrek. Wel loopt hij nog graag hard en doet hij binnenkort mee aan de Singelloop in Breda.

9. Hoe ziet jouw gewone dagelijkse leven eruit?
In zijn vrije tijd doet hij graag leuke dingen samen met zijn 10-jarige dochter Isa en
vriendin Jolanda. Leuke dingen als een dagje weg of uit eten gaan. Toch kruipt ook hier het bloed waar het eigenlijk niet gaan kan en bezoekt hij soms locaties die hij ook beroepshalve inspecteert. Voorts bezoekt hij natuurlijk in het weekend de thuiswedstrijden van Willem II (en soms NAC Breda) en gaat hij 2 keer per week hardlopen.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie 1?
Met enige schaamte moet Vincent bekennen dat hij de wedstrijden van Baronie de laatste vijf jaar weinig of niet heeft bezocht vanwege tijdgebrek. Hij belooft echter beterschap en vooral nu Baronie de competitie zo flitsend gestart is. Als loyale sponsor wil hij in de toekomst ook weer als een loyale Baroniesupporter langs de lijn staan.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.