Eenvoudige oefenzege Baronie

Ook zonder krachten als Aart Veldhof, Jorik Mijnhijmer, Cheyondre Richardson, Mark Schuit en Björn Quartel was Baronie gisterenmiddag te sterk voor tweedeklasser Zeelandia Middelburg. De Zeeuwse ploeg bood bij vlagen niettemin aardig weerstand en zocht haar heil nooit in grove middelen.
Toch speelde Baronie niet bepaald haar beste voetbal uit de oefencampagne. Het spel oogde vaak slordig en vooral verdedigend was het soms onrustig waardoor er een enigszins rommelig spelbeeld ontstond. Niettemin mocht verdediger Vermeulen na een kwartier uit een corner van Mohammad de score openen 1-0. Nadat de Zeeuwse doelman Lentink in eerste instantie nog redding had weten te brengen bij een inzet van Haas was hij even later kansloos op de rebound van Mohammad die attent was toen Haas de lat had getroffen 2-0. Vlak voor de pauze wist Zeelandia de aansluitingstreffer te maken. Rechtsachter Soethout vond met zijn voorzet het hoofd van De Rijke die keurig binnen knikte 2-1. Het antwoord van de thuisclub was er echter binnen de minuut. Tjien-Fooh en Haas vonden elkaar in een fraaie combinatie waarna Jens Wirix geheel vrijgespeeld kon afronden 3-1.

Na rust vonden er aan weerszijden nogal wat wisselingen plaats wat het spel meestal niet ten goede komt. Toch toverden de Baronnen nog een aantal fraaie aanvallen uit de hoge hoed waar de klasse vanaf droop. Nadat de mooiste aanval van de wedstrijd via invaller Mekkaoui, Haas en Mohammad net niet bekroond was geworden was het even later toch raak. Mekkaoui vond met een splijtende pass de diepgaande Haas die vanuit zijn ooghoeken de bal meesterlijk breed legde op de meegekomen Jens Wirix die beheerst zijn tweede treffer mocht aantekenen 4-1. Goveia mocht daarna voor het slotakkoord zorgen toen weer Mekkaoui en Haas elkaar vonden in een oogstrelende combinatie 5-1.
Ondanks het wat mindere spel in vergelijking met de vorige oefenwedstrijden toonde Baronie wederom aan over veel potentie te beschikken. In de komende weken zal duidelijk moeten worden welke spelers zich als basisspeler voor de eerste competitiewedstrijd tegen UDI gaan opwerpen. Dat die concurrentiestrijd hevig gaat worden staat in ieder geval nu al als een paal boven water.

Scoreverloop: 1-0 David Vermeulen, 2-0 Mustafa Mohammad, 2-1 Thomas de Rijke, 3-1 Jens Wirix, 4-1 Jens Wirix, 5-1 Jeremy Goveia

Opstelling Baronie: Robbert van Oorschot (74. Bart van den Hove), Justin den Tenter (46. Diejego Biekman – 68. Jeremy Goveia), Jamie Kankam, David Vermeulen, Wouter Prent, Niels de Boer, Sander Wirix (46. Richard Baharila – 56. Jens Wirix), Jens Wirix (68. Justin den Tenter), Jason-Tjien-Fooh (46. Nizar Mekkaoui), Alex Haas, Mustafa Mohammad (68. Jason Tjien-Fooh)

Fotoverslag: zie https://marcelmol.smugmug.com/Sports/Soccer/Baronie-1-Zeelandia-Middelburg-1-19-08-2018-oefenwedstrijd-

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.