Baronie veel te sterk voor concurrent

De belangen voor beide partijen waren vanmiddag groot. Het was dan ook even schrikken geblazen voor de Bredase supporters dat de thuisclub al snel op achterstand kwam door een ongelukkig moment van David Vermeulen. Een vrije trap van Scholten werd door de Bredase verdediger dermate ongelukkig beroerd dat zijn doelman Van Oorschot volslagen kansloos was 0-1. Baronie had echter niet lang nodig om zich van die ongelukkige start te herstellen. De ijzersterk spelende Kankam zag Linkers de ruimte in duiken en gaf een bal op maat die door doelman Joosten verkeerd werd beoordeeld. Linkers was attent om de mistastende goalie met het hoofd te kloppen en zijn ploeg daarmee weer snel op gelijke hoogte te brengen 1-1. Amper een minuut later was het bijna opnieuw raak, maar het schot van Tjien-Fooh vloog rakelings voorlangs. De thuisclub had duidelijk het betere van het spel en leek snel door te drukken. Opnieuw Tjien-Fooh zag een verraderlijke inzet door doelman Joosten tot corner worden verwerkt en een prima actie van Linkers kon net niet worden afgerond door Eugenia. Hierna herstelden de gasten zich enigszins van de schrik. Een voorzet van Scholten bereikte het hoofd van medespeler Sebens die echter naast knikte. Vlak voor de pauze kwam Baronie echter alsnog op voorsprong. Nadat Eugenia even daarvoor het vijandelijke doel op een haar na had gemist werd Linkers in het strafschopgebied neergelegd door De Wijze. Arbiter Kaper wees gedecideerd naar de stip waarna Linkers het karwei zelf beheerst klaarde 2-1.

Na de pauze bleken beide ploegen aanvankelijk toch enige last te hebben van de ongewone hitte. Het duurde even voor de wedstrijd weer op gang kwam en de gasten als eerste een enorme kans kregen. Sebens en Scholten liepen elkaar in geheel vrije positie echter zodanig in de weg dat deze knullig verloren ging. Baronie was inmiddels weer op tijd bij de les en liet er vervolgens geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg had. Tiebosch ontfutselde een Beekse middenvelder de bal en bracht Linkers in stelling. Die raakte vervolgens de onderkant van de lat waarna Tiebosch de terugspringende bal met het hoofd binnenwerkte 3-1. Daarmee was het duel beslist en legden de bezoekers het hoofd eigenlijk wel in de schoot. BVC was rijp voor de slacht en mocht de thuisclub dankbaar zijn dat de score niet verder werd opgevoerd. Tjien-Fooh raakte na een fraaie actie de paal , Tiebosch zag zijn inzet gekeerd door de voet van doelman Joosten, invaller Christianen zag een vliegend afstandsschot rakelings over het doel suizen waarna ook Richardson nog op de doelman stuitte. Met opportunistisch spel drong BVC in de slotfase nog wel even aan maar deed dat zonder al te veel overtuiging. Vlak voor tijd dwong Den Tenter met een kopbal zijn eigen doelman nog even tot een redding waarna invaller Richardson via knap werk van Tjien-Fooh toch nog voor het Bredase slotakkoord mocht zorgen 4-1.

Zonder tot groots spel te komen behaalde Baronie vanmiddag een degelijke overwinning die de ploeg weer boven de streep van de nacompetitie brengt. Volgende week mag Baronie opnieuw thuis aantreden om revanche te halen voor de ongelukkige nederlaag in en tegen Goes. Een nieuwe zege zal de ploeg dan dicht bij lijfsbehoud kunnen brengen.

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: J. Kaper

Ruststand: 2 – 1
Eindstand: 4 – 1

Scoreverloop:
07. David Vermeulen 0 – 1 (eigen doelpunt)
11. Emile Linkers 1 – 1
45. Emile Linkers 2 – 1 (penalty)
64. Gianni Tiebosch 3 – 1
90. Cheyondre Richardson 4 – 1

Cornerverhouding: 7 – 6

Opstelling Baronie:
Robbert van Oorschot, Justin den Tenter, Jamie Kankam (aanvoerder), David Vermeulen, Wouter Prent, Aart Veldhof, Rhomar Boudrza (62. Kobus Christianen), Gianni Tiebosch (85. Niels de Boer), Quinton Eugenia, Emile Linkers (70. Cheyondre Richardson), Jason Tjien-Fooh.

Beeldverslag: https://youtu.be/HJZ-mrg7P9g

Fotoverslag: Baronie-BVC-12-22-04-2018–uitslag-4-1

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.