Grote belangen op spel in streekderby

Nu de carnavalsplunjes weer voor een jaar in de kast zijn opgeborgen mogen we ons a.s. zondag meteen verheugen op een echte voetbalkraker. Baronie ontvangt dan titelkandidaat Halsteren. Dat deze derby altijd wel tot de verbeelding spreekt mag een understatement heten. Gezien de stand op de ranglijst is de wedstrijd dit keer echter vooral aansprekend vanwege de grote belangen die er voor beide ploegen op het spel staan. Halsteren heeft zich inmiddels langzamerhand weten op te werken tot een van de titelkandidaten in de Hoofdklasse B, terwijl Baronie in een hevige strijd is gewikkeld om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te voorkomen. Dan zal het voor iedereen ook meteen duidelijk zijn, dat geen van beide ploegen zich nauwelijks puntenverlies kan permitteren waarmee het belang van deze titanenstrijd bevestigd wordt.

De ploeg uit Halsteren, met een hoog Baronie-DNA-gehalte, staat op een tweede plaats met drie punten achterstand en een wedstrijd meer op koploper OSS’20. De laatste wedstrijd thuis tegen Goes verspeelde de ploeg van trainersduo Ruud Pennings en Peter Pijpers enigszins teleurstellend twee punten door met 1-1 gelijk te spelen. Eerder dit seizoen verloor Baronie de uitwedstrijd kansloos met 3-0, omdat de Baronnen na amper een half uur nog slechts met negen spelers op het veld stonden. Ook in de recente bekerwedstrijd in Halsteren dolf Baronie met 2-1 het onderspit al was het krachtsverschil tussen beide ploegen toen minimaal.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje is dan ook vol vertrouwen, dat zijn ploeg zondag de stijgende lijn zal kunnen doortrekken. Baronie is inmiddels weliswaar vier opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, maar met de drie gelijke spelen is de ploeg ten opzichte van de concurrentie nog steeds niet veel opgeschoten. De groenwitten zullen, mede gezien de goede vorm waarin de Bredase aanvallers Tjien-Fooh en Richardson momenteel steken, dan ook vol voor de drie punten gaan. Met een volledige selectie, waarvan Peragon overigens na zondag zoals bekend afscheid neemt, is er voldoende kwaliteit voorhanden om die ambitie waar te maken.

De wedstrijd op Sportpark Blauwe Kei wordt zondag geleid door arbiter R. Wassink en zijn assistenten R. Reinds en I. Larijn. Aanvang van de derby is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.